Finn veien

Farevassknuten Hyttegrend

Farevassknutan, Åseral kommune, Norge

Farevassknuten Hyttegrend er enkel å finne frem til, enten du kommer fra Sørlandet eller Vestlandet.

Farevassknuten Hyttegrend er enkel å finne frem til, enten du kommer fra Sørlandet eller Vestlandet.

Hyttegrenda har en fantastisk beliggenhet på hele 800 m.o.h, samme høydenivå som Hovden, men kun halve kjøretiden fra Sørlandskysten. Dette er det nærmeste høyfjellsområdet til den sørlige kyststripa.

Mange rogalendinger har allerede funnet veien til Ljosland. Det skyldes ikke bare at veiene i den senere tid er blitt bedre og avstanden blitt kortere, men også at man her finner mer  urørt natur og mindre trengsel. Mye tyder på at det også skyldes at tomtene på Ljosland ligger høyere, er mer snøsikre og ligger i et område med et bedre og mer stabilt klima enn det man finner i Sirdal. En annen årsak er det betydelige prispresset som finnes i markedet for fritidsboliger i Sirdal – vel verd litt ekstra kjøretid mener mange!

Høyfjellsterrenget som omgir Ljosland er ikke ulikt det du finner på Haukelifjell og Vågslid.   Fordelene er imidlertid at det er kortere til Ljosland fra Stavanger området og at du slipper fare for kolonnekjøring, stengte veier og lange ferje køer.

Ny 4-felts E-39 vil om få år bli bygd mellom Ålgård og Kristiansand og det vil gi en betydelig bedre, raskere og sikrere veiforbindelse til Ljosland!

 

Avstand til Ljosland fra:

Arendal 155 km
Kristiansand 114 km
Mandal 102 km
Stavanger 229 km