Aktiviteter for hele familien – hele året

_DSF3637.jpg

Tekst: FAV tekst og media

Farevassknuten Hyttegrend ligger i åpent og uberørt høyfjellslandskap tett på Setesdal Vesthei og Ryfylkeheiene verneområde (SVR). Hyttene byr på alle moderne fasiliteter og rett utenfor hyttedøren venter et svært allsidig aktivitetstilbud. Farevassknuten Hyttegrend er utviklet med den aktive storfamilien i tankene, og de aller minste er viet spesielt stor oppmerksomhet.

Den flotte «villmarksløkka» som ligger rett ved hyttene er et eksempel på det. «Villmarksløkka» er et sosialt treffpunkt for småbarnsfamilier. Der finner du gapahuk og bålpanne, og et spennende aktivitetstilbud som varierer etter sesong. Vinterstid legges det til rette med rundløype, akebakke og en liten hoppbakke – til glede for hele familien

DSC_0096.jpg

Fra snøen reiser og frem til vinteren melder sin ankomst igjen, byr dette høyfjellsområdet på et av landsdelens beste og mest varierte turløypenett. Farevassknuten er knutepunkt for Den Norske Turistforenings turløyper i området og er et godt utgangspunkt for turer til blant annet Lakkenstova, Kvinen, Pytten, Josephsbu, Gaukhei og Øyuvsbu. Men det er også mulig å legge ut på adskillig lengre turer, som til Sirdal og Lysebotn i vest eller helt til Hovden i nord. Alt ligger med andre ord til rette for å oppleve verneområdets flotte natur og rike kulturhistorie. Les mer om turmulighetene på ut.no

I det naturskjønne høyfjellsområdet rundt Farevassknuten Hyttegrend finner du gode fiskemuligheter og innbydende badevann. Fisking er en populær aktivitet for store og små. Tett på hyttegrenda kan hele familien oppleve spenning og fiskeglede i fjellbekker, elver og blikkstille fjellvann. Fiskekort kjøper du hos Mikael på Ljosland Fjellstove.

Det er ingenting som slår høyfjellet når høsten kommer med sine flotte farger og friske, kjølige luft. Uansett om du vil plukke multer, prøve jaktlykken, hygge deg ved peisen med en god bok eller spille kort med familie og venner så er Farevassknuten et godt sted å være. 

Vinterstid er det milevis med vel-preparerte skiløyper til både klassisk og skøyting. Området har sikre snøforhold, storslagen utsikt, optimale solforhold og det er bare å spenne på seg skiene utenfor hytten og renne inn løypene. Enkelt og greit, og dessuten slipper du stigningen som de fleste andre i området har fra hyttene sine. Farevassknutenløypa, Stigebossløypa og Skoræløypa er noen av de flotte skiløypene hyttefolket på Farevassknuten kan boltre seg i.  Les mer om skiløypene på ljoslandsinfo.no

web_DSF8401.jpg
web_DSF9464.jpg
web_DSF8132.jpg

Fra Farevassknuten Hyttegrend er det også direkte adkomst til alpinbakkene i Ljosland skisenter. Skisentret er en snøsikker familiefavoritt med flere nedfarter i ulike vanskelighetsgrader. Den lengste løypen er på hele 1590 meter, og dessuten kan skisentret tilby big-jumps, kulekjøring, rails og off-piste alternativ for de som ønsker det. Barneområdet med «skibånd» tilbyr trygg skilek og ulike vinteraktiviteter for de minste barna. I den trivelige «varmestova» kan du ta deg en velfortjent pust i bakken og kjøpe noe godt å bite i. Alt ligger med andre ord til rette for gode skiopplevelser for hele familien. 

Den vesle og trivelige bygda Ljosland, ligger noen kilometer fra Farevassknuten. Dit kan du reise for å handle, spise god mat eller delta på et av arrangementene som finner sted. I bygda finner du et hotell med helårsdrift, en restaurant med "alle rettigheter" og en spennende landhandel med lokale delikatesser og nystekt gjærbakst. På Ljosland Fjellstove selger de lokalt kunsthåndverk, holder flotte utstillinger og arrangerer et trivelig julemarked. Man kan alltid være trygg på å alltid bli tatt godt imot på Ljosland. De lokale næringsdrivende er nemlig viden kjent for den gode og særmerkte «Ljoslandservicen».

Farevassknuten Hyttegrend ligger usjenert og lunt plassert 800 moh. i spektakulært høyfjellslandskap. Aktivitetstilbudet er variert og tilpasset hele familiens behov og ønsker. Ta deg en tur og opplev det selv! 

Frode Verpe